Oppdal 72 40 04 10, Støren 72 43 45 90

Førstehjelpskurs
Det er en god investering å gjennomføre førstehjelpskurs, det gjør ansatte til gode livreddere og man får samtidig praktisert kunnskapene ved å øve. Når man deltar på et førstehjelpskurs får en repetert enkle øvelser som kan være livreddende i en nødsituasjon. I tillegg kan man bygge på de grunnleggende kursene og lære mer om blant annet førstehjelp til barn, varslingsrutiner og førstehjelpsutstyr på arbeidsplassen, og hvor viktig det er å snakke sammen etter en hendelse (debrifing).
Trenger dere opplæring i bruk av hjertestarter, har vi hjertestarter-testere som vi bruker til kurs, hvor man får øve på å bruke en hjertestarter i virkeligheten. Våre instruktører kan tilpasse kusene etter bransje, bedrift eller behov, og vi drar ut til din arbeidsplass med alt du trenger til kurset. Ta kontakt med Hanne, Siri eller Vibeke for mer informasjon.


Målrettede helseundersøkelser
Tilpasset eksponeringer i jobben
Arbeidsgiver har plikt til å sørge for målrettede helseundersøkelser for sine ansatte ved enkelte typer arbeid med særlig helserisiko. Formålet med helseundersøkelsen er å kartlegge om det kan finnes forhold i bedriften som påvirker arbeidstakerens helse, og slik blir helseundersøkelsen et viktig ledd i å forebygge og hindre utvikling av arbeidsrelaterte helseskader. I helseundersøkelsen tilbys f.eks. blodtrykksmåling, hørselstest og lungefunksjonsmåling, og evt. en samtale for å kartlegge arbeidsmiljøet. Etter at det er gjennomført helseundersøkelser i en bedrift, utformes det en rapport som gjennomgås med arbeidsgiver og vreneombud.

Vaksiner
Yrkesvaksiner og influensavaksine
Vi tilbyr vaksinering til våre kunder, både mot influensa og ulike eksponeringer i arbeid. Arbeidsgiver skal tilby nødvendige vaksiner for å unngå helserisiko for sine ansatte ved visse typer arbeid. Kontakt oss dersom du er usikker på om dette er noe du bør tilby. Dersom flere i bedriften ønsker vaksine, kan vi komme til dere å utføre vaksinasjonen.

Helseattest og godkjenning
Yrkessjåfører, brannmannskap m.fl.
Vår bedriftslege utsteder helseattest til førerkort for våre kunder. I tillegg gjennomføres det godkjenning av brannmannskap i samarbeid med bedriftssykepleier.

Muskel og skjelett
Vår målsetning er å bistå bedriften med å redusere og forhindre sykefravær som skyldes muskel- og skjelettplager
Omtrent 40 % av sykemeldingene i Norge i dag er relatert til slike plager. I følge Arbeidsmiljøloven §4-4 skal arbeidsplassen innredes og utformes slik at arbeidstaker unngår uheldige fysiske belastninger. Nødvendige hjelpemidler skal stilles til arbeidstakers disposisjon, og det skal legges til rette for variasjon i arbeidet og for å unngå tunge løft og ensformig gjentakelsesarbeid.
Som din bedriftshelsetjeneste kan vi:
bistå ved ergonomisk kartlegging og risikovurdering av manuelt arbeid i din bedrift
gjennomføre individuelle arbeidsplassvurderinger dersom en arbeidstaker er sykemeldt pga. muskel- og skjelettlidelser, eller står i fare for å bli det
bistå ved tilrettelegging av arbeidsplassen, og eventuelt ved søknad om hjelpemidler/tilpasset utstyr
skreddersy kurs til din bedrift, med fokus på forebygging av muskel- og skjelettlidelser (risikofaktorer, arbeidsteknikk og ergonomiske utfordringer), fysisk aktivitet og god arbeidshelse
gi råd ved planlegging av nye arbeidsplasser, endringer av eksisterende arbeidsplasser og innkjøp av nytt utstyr
såletilpasning, spesielt godt egnet for vernesko og andre arbeidssko

Psykososialt arbeidsmiljø
Ansatte som trives gir god lønnsomhet
Dersom ansatte trives på jobb og arbeidet er godt organisert, vil dette gi tydelige utslag på virksomhetens bunnlinje. Driv HMS kan bistå ledere med dette arbeidet.
Vi kan bl.a. tilby en nettbasert spørreundersøkelse, og med dette kan vi gjennomføre trivselsundersøkelser. Undersøkelsen kan også brukes til å gjennomføre en evaluering av ledelsen, som kartlegging i forkant av medarbeidersamtaler, eller som en brukerundersøkelse ut mot virksomhetens egne kunder.
Spørreundersøkelsen kan skreddersys til den enkelte bedrift i forhold til ønsker og behov.

Fysisk, kjemisk og biologisk arbeidsmiljø
Kartlegging, måling, risikovurdering
Driv HMS kan bistå bedriftene i å få oversikt over eventuell kjemisk- og biologisk helsefare i virksomheten, samt helsefaren ved eksponering for ulike typer støv. Målet er å forebygge helseplager som kan forårsakes av de ulike stoffene.
Som din bedriftshelsetjeneste kan vi:
måle, kartlegge og risikovurdere fysisk, kjemisk- og biologisk helsefare inkludert støveksponering
gi en tilstandsrapport med forslag om eventuelle tiltak
innhente helseinformasjon om ulike stoffer (sikkerhetsdatablad) og bistå arbeidsgiver med å lage et stoffkartotek
gi opplæring de ansatte om risikofaktorer og forebygging av skadevirkninger stoffene kan gi (kreft, løsemiddelskade, forplantningsskader, allergi m.m.)
veilede i bruk av riktig verneutstyr
orientere om eventuelle muligheter for utskiftning til mindre helseskadelige stoffer (substitusjon)

Kurs
HMS-KURS FOR LEDERE, MELLOMLEDERE, VERNEOMBUD OG AMU-MEDLEMMER
Varighet: 15 timer (2 kursdager) for ledere og mellomledere, og 40 timer for verneombud og AMU-medlemmer (4 kursdager + hjemmeoppgave)
Dette kurset er godkjent som grunnopplæring for ledere, mellomledere, verneombud og AMU-medlemmer, og gir et innblikk i arbeidsmiljøloven med tilhørende forskrifter og systematisk HMS-arbeid i bedriften. Siste kursdag for verneombud inneholder praktisk arbeid.
Neste kurs høsten 2022
For mer informasjon og/eller påmelding, ta kontakt.